Sportvoeding, Supplementen en Doping

03 Apr

Wat weet jij als Personal Trainer of sporter van Sportvoeding, Supplementen en Doping? Meer dan 80% van de Nederlandse topsporters gebruikt voedingssupplementen en maar liefst 38% van 66 geteste sportvoedingssupplementen testten ‘positief’ op doping [1]. Ben jij in staat om kracht-, duur- en spelsporters op een verantwoorde wijze te begeleiden rekening houdend met de individuele wensen, behoeften en doelstellingen? Hoe zeker weet jij dat jij eigenlijk geen doping gebruikt of wellicht voorschrijft aan jouw sporters?
 
We weten allemaal dat een goede basisvoeding belangrijk is. Sportspecifieke voeding levert de voedingsstoffen om je goed in te kunnen spannen op het gebied van sport en bewegen. Voor, tijdens of na de (sport) inspanning heeft voeding een groot aandeel. Wanneer hebben we dan die voedingssupplementen nodig? Heeft iedereen deze nodig bij inspanning, of geldt dit alleen voor topsporters? En in hoeverre kan goede voeding een bijdrage leveren aan prestaties van een sporter?

Tijdens de tweedaagse cursus Sportvoeding, Supplementen en Doping leer jij meer over dit onderwerp en krijg je bovendien diverse praktische tips en tools gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Schrijf je nu HIER in voor de eerstvolgende cursus Sportvoeding, Supplementen en Doping welke start op donderdag 13 april te Zwolle.

Bronnen
1: http://www.dopingautoriteit.nl/media/files/2015/Bovengrens_dopingrisico_sportvoedingssupplementen_20151120_DEF.pdf
2: http://smitjefit.com/ 

Door Start2Move | 03-04-2017


Meer lezen over: Sport, Voeding, Cursus