Personal Training in Europe

24 Apr

Personal Training geniet een grote populariteit en heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een substantiële sector. Er is echter weinig feitelijke informatie over deze bedrijfstak voor handen. Er is daarom behoefte aan antwoorden op vragen als: wat is het profiel van een personal trainer, hoeveel verdient hij of zij en wie zijn de klanten?

Het boek Personal Training in Europe bevat de resultaten van een grootschalig onderzoek naar personal training in 15 Europese landen. In totaal werkten 3000 personal trainers mee aan het onderzoek, dat is vastgelegd in een omvangrijk boek met gelijknamige titel.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dan er in Europa ongeveer 44.000 personal trainers actief zijn, waarvan de helft in Groot-Brittanie. In Nederland zijn 4076 personal trainers werkzaam, op basis van een brede definitie.

Zeer opvallend zijn onder meer de verschillen in gehanteerde tarieven over Europa. Zo brengt een trainer in Zwitserland bijna 120 euro per sessie van een uur in rekening, terwijl dit in Portugal slechts 35 euro is. Nederland zit in het midden met 55 euro per sessie. 

Het onderzoek geeft een uitgebreid beeld van Personal Training en alle elementen die hiermee te maken hebben. Een must-read voor iedere professional.

Het boek is te bestellen via onze webshop.

EuropeActive
Is de not-for-profit organisatie die de Europese health- en fitness sector representeert vanuit Brussel. Dit met als doel om meer mensen actief te krijgen. Meer info: www.europeactive.eu


Door Danique Aardema | 24-04-2018


Meer lezen over: