Nieuw! Cursus Stress- en Slaapmanagement

02 Aug

Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-out klachten en meer dan 50% van de Nederlanders is moe bij het opstaan. De impact hiervan op onze gezondheid en prestaties wordt enorm onderschat. Zo leidt chronische stress tot eerder overlijden, minder spiergroei en een verlaagd energieverbruik. Voldoende rust en slaap zijn essentiële voorwaarden voor een fit en gezond leven. Dit wordt door veel personal trainers en leefstijlcoaches over het hoofd gezien. De cursus stress- en slaapmanagement is ons antwoord hierop.

Het overgrote deel van de mensen doet aan training voor zijn of haar gezondheid en welzijn. Mensen spannen zich in voor een gezonde leefstijl. Hierbij is veel aandacht voor het belang van voldoende beweging en gezonde voeding. We weten allemaal dat we minimaal 30 minuten per dag zouden moeten bewegen en idealiter dagelijks twee stuks fruit eten. We maken ons druk over welke oefeningen we moeten doen en hoeveel herhalingen we moeten maken. We vragen ons af of brood nu wel of niet gezond is en hoeveel eiwitten we kunnen opnemen. Maar als we kijken naar leefstijl zijn er twee zeer belangrijke aspecten die voorwaarden zijn voor een gezond leven maar vaak vergeten worden. Dit zijn stress en slaap.

Stress en slaap staan aan de basis van onze mentale en fysieke energie. Wanneer we voldoende slapen en onze stress managen verhogen we onze vitaliteit en daarmee ons succes en geluk in het leven aanzienlijk. Daarnaast zijn stress en slaap voorwaarden voor trainingsprestaties en fysieke resultaten. Wanneer je niet voldoende slaapt en veel last hebt van stress, zullen je prestaties in de sportschool en daarmee jouw fysieke progressie hier aanzienlijk onder lijden. Zo kan het voorkomen dat je een doordacht trainingsschema hebt, je keihard zwoegt in de sportschool en je keurig gezond eet volgens een voedingsschema maar je toch geen vet verliest of spiermassa wint.

In onze cursus stress- en slaapmanagement leer je om beter met stress om te gaan en meer (nacht)rust te ervaren voor een fitter en gezonder leven. Meer weten over deze cursus? 

Meer informatie 

 

Door Start2Move | 02-08-2018


Meer lezen over: