Jill Roord over het leven als prof-voetbalster en haar toekomstplannen als Personal Trainer

13 Aug

Jill Roord, de 21 jarige middenvelder gaat binnenkort starten met haar opleiding tot Personal Trainer. Een interessante route naast haar carrière als top-voetbalster. Hoe gaat het nu met haar, waarom is goede coaching zo belangrijk en hoe staat zij in haar carrière als top sporter?

Allereerst zijn wij natuurlijk benieuwd hoe het met haar gaat en waar zij nu staat in haar carrière. ‘Het gaat heel goed eigenlijk! Ik speel in de top van Europa, zit al een aantal jaren bij het nationale team waar ik de laatste tijd ook steeds meer minuten maak, en ik ontwikkel me goed door. Ik ben nog vrij jong, 21 jaar, dus ik heb nog veel tijd om me verder te ontwikkelen en steeds beter te worden.’

Voetbal beheerst natuurlijk een groot deel van jouw leven, maar wat vind je leuk naast het voetballen? ‘Ik heb niet echt specifieke hobby’s naast het voetballen. Ik vind het leuk om met vrienden en familie leuke dingen te doen, shoppen vind ik leuk, en ik houd ook zeker van lekker rustig Netflix kijken!’

Tijdens het seizoen worden er veel wedstrijden gespeeld en nog meer trainingen gedaan. Dit kan veel druk met zich meebrengen, hoe ga je daar mee om? ‘Ik heb zelf niet zo heel erg last van druk, ik vind een beetje druk wel lekker! Het belangrijkste is dat je heel erg zelfverzekerd en overtuigt bent van je eigen kwaliteiten. Bij mij helpt muziek vaak, daar word ik rustig en gemotiveerd van.’ Natuurlijk verlies je ook wel eens een wedstrijd, hoe ga jij daar mee om? ‘Winnen is niet zo lastig, dan is alles goed en leuk en probeer je dat gevoel vast te houden en er ook vertrouwen uit te halen.  Verliezen is altijd vervelend, ik ben zelf wel iemand die snel kan schakelen, en de knop om kan zetten naar een positieve vibe. Dat is ook het beste wat je kan doen, snel schakelen en richten op de volgende trainingsweek en wedstrijd.’

Om de top te bereiken heb je verschillende kwaliteiten nodig. ‘Een goede combinatie van talent en mentaliteit om er alles voor over te hebben is zeer belangrijk om de top te bereiken.Maar naast je eigen talent is goede coaching ook belangrijk. ‘Alleen kom je er niet. Fysieke ondersteuning is voornamelijk essentieel, werken met experts die weten wat goed voor je lichaam is. Mentaal verschilt per persoon, sommigen hebben veel mentale ondersteuning nodig, en andere weer veel minder. Dit geld ook voor voeding. Ik heb zelf op zowel mentaal- als op voedingsgebied op dit moment niet echt hulp, omdat ik alles zelf wel goed onder controle heb. Verder praat ik wel veel over mijn carrière met o.a. mijn vader, en andere mensen die er verstand van hebben.’

Je gaat als een speer, als je terugkijkt op afgelopen jaren, had je dan andere keuzes gemaakt? ‘Op dit moment heb ik nog niet per se iets wat ik anders had willen doen, ik denk dat ik tot nu toe de juiste keuzes heb gemaakt. Het enige wat ik misschien beter had aan kunnen pakken is het open stellen voor andere mensen en meningen, ik wil het graag allemaal zelf doen, maar andere meningen zijn gewoon heel belangrijk en interessant voor elke sporter.’

Je gaat de opleiding tot Personal Trainer volgen, waarom? ‘Ik vind de wereld van Personal Training heel leuk en interessant, en ik zie mezelf later na mijn voetbal carrière wel werken op het gebied van Personal Trainer. Het lijkt mij leuk om met mensen aan de slag te gaan om te revalideren en/of fitter te worden.’

Jill bedankt voor het delen van je verhaal en wij willen je heel veel plezier en succes wensen in jouw carrière, zowel als voetbalster en als cursist van Start2Move!

 

Door Danique Aardema | 13-08-2018


Meer lezen over: