Eerste Personal Training Day een groot succes

27 Aug

Op zaterdag 22 augustus jl. vond de allereerste editie van de Start2move Personal Trainer Day plaats. Een dag die zich met name richtte op (toekomstige) fitnesstrainers, Personal Trainers en  fitnessprofessionals die graag op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van fitness en gezondheid.

Jelmer Simons van Start2Move kijkt terug op een geslaagde editie die zeker voor herhaling vatbaar is. Ruim zestig mensen hadden zich opgegeven voor deze dag en na afloop reageerden zij positief. De meesten vonden het een leerzame dag waar ze veel leuke mensen hebben leren kennen en veel inspiratie hebben opgedaan mede door de goede workshops gegeven door vakkundige trainers. “Het is een must voor iedere Personal Trainer”, was een van de reacties van de deelnemers.  “Natuurlijk kan deze dag op bepaalde punten verbeterd worden”, zegt Jelmer Simons. “Sommige onderwerpen zijn zeker interessant voor meer verdieping. Vanuit de feedback die we hebben gekregen, gaan we daar zeker mee aan de slag.”

Inspirerende workshops

In totaal konden de deelnemers op deze dag zeven workshops volgen met uiteenlopende onderwerpen, die vooral praktisch gericht waren. Zo leerde gewichtheftrainer Marco Nijland de deelnemers diverse ondersteunende oefeningen voor gewichtheffen, dat steeds populairder wordt binnen de fitnesswereld en een uitstekende aanvulling voor veel fanatieke krachtsporters is. Kelby Jongen, bekend van het televisie Obese, gaf tijdens haar workshop praktische tips en tools om te komen tot een structurele gedragsverandering en een gezond gewicht. Volgens Kelby kun je als trainer een cruciale rol spelen in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Een streng dieet of zwaar trainingsprogramma is hiervoor echter absoluut niet de oplossing. Mauricio Gooiker liet de deelnemers verschillende Foam Rolling technieken ervaren met de GRID™ foam roller van voet tot nek. Het blijkt een effectieve manier om flexibiliteit te verbeteren en spierherstel te bevorderen en wordt steeds meer toegepast in sportbegeleiding en Personal Training. Dynamisch ging het er aan toe bij de Core Primal workshop van Geert van Poppel waar hij de deelnemers liet rennen, springen, stoten, trappen en werpen met behulp van onder meer battle ropes, powerclubs en medicine balls. Waarmee de beweegpatronen getraind worden die nodig zijn voor het ontwikkelen van de functionele kracht, uithoudingsvermogen en motoriek. Een training zeker niet voor watjes. Tevens gaf Geert nog een workshop over Rotatie is de ‘key movement' in functional training. Dat essentieel is voor elke prestatie, van huismoeder tot topsporter. Geert liet de deelnemers ervaren hoe je met een aantal functionele core-oefeningen zowel de stabiliteit/stijfheid als de mobiliteit van de wervelkolom kunt verbeteren om zo je core te versterken. Tot slot gaf Polar Coach Jeroen Schenk onder het motto: ‘De sporter kan niet meer zonder sensoren’, een workshop waarin hij uitlegde hoe fitnessprofessionals optimaal kunnen profiteren van de megatrend van sport waerables. Op de meest laagdrempelige manier zonder dure investeringen in hardware. Uitgebreid ging hij in op het Polar Flow 24/7 Ecosysteem dat kansen aan de fitnessbranche biedt om de nieuwe generatie sportconsument te faciliteren en te binden. 

Tekst: Loet van Bergen

Door Elian Goettsch | 27-08-2015


Meer lezen over: Nieuws, Event