5 Fitnesstrends om de komende jaren in de gaten te houden

01 Oct

De fitnessbranche zal de komende jaren sterk gaan veranderen. Wij hebben voor jou een 5-tal belangrijke trends op een rijtje gezet:

1. “the gym will be anywhere”

Steeds meer fitnesscentra zullen online platforms gaan aanbieden waarbij de klant 24 uur toegang heeft tot trainings-, voedingsprogramma’s en zijn of haar eigen online coach. De coach kan op afstand de voortgang monitoren en bijsturen waar nodig.

2. Veel trainers worden “health coaches” 

Van oudsher zijn veel trainers gefocust op het behalen van kort termijn resultaten waarbij het actief sporten centraal staat. In de toekomst zal het accent veel meer verschuiven naar beweging, voeding, mindset en herstel. Hierbij zal er veel meer ingestoken worden op een integrale aanpak waarbij duurzame gedragsverandering ter verbetering van het algeheel welbevinden centraal staat. 

3. Begeleiding wordt steeds persoonlijker

Elke klant is uniek en vraagt om haar eigen aanpak. Daarnaast wordt de klant steeds veeleisender en assertiever. Om te voldoen aan de hoge verwachtingen dient het niveau van de begeleiding verder te worden verhoogd en zullen alle beschikbare data (o.a. movement assesments, testgegevens en data wearables) evenals diverse externe factoren, gebruikt te worden om te komen tot een schema op maat.

4. Machines worden “slimmer”

Er zal steeds meer gekozen worden voor functionele trainingsvormen (o.a. free weight en functional training). Daarnaast zullen de “machines” steeds slimmer worden en zich helemaal aanpassen aan de specifieke wensen en belastbaarheid van de klant. De klant kan real time zijn of haar resultaten en voortgang monitoren en wordt waar nodig direct bijgestuurd.

5. Fitnesscentra worden geïntegreerd in medische voorzieningen

Steeds meer traditionele fitnesscentra zullen onderdeel worden van een medisch complex. Er zal meer gebruik worden gemaakt van elkaars expertise en er zal gezamenlijk worden gewerkt aan o.a. preventie en herstel.

bron: EXOS
 


Wil jij je verder (blijven) ontwikkelen in de fitness- en/of gezondheidsbranche? Neem dan vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies.

Zoek opleiding

Door Jelmer Siemons | 01-10-2018


Meer lezen over: