Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+

Aantal lesdagen

Geen

Locaties en startdata

Geen

Vooropleiding

Verplicht

Cursus Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+

Deze online NL Actief (voorheen Fit!vak) erkende Specialisatie niveau 4+ richt zich op o.a. Fitnesstrainers, Personal Trainers en Leefstijladviseurs die op een veilige, effectieve manier klanten met overgewicht en obesitas willen begeleiden en trainen. Deze cursus kan worden afgesloten met het hoogste NL Actief erkende certificaat Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+.

Fit!vak heeft onlangs in samenwerking met TNO de nieuwe beweegrichtlijn en beroepscompetentieprofielBewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas niveau 4+ ontwikkeld wat heeft geresulteerd in deze nieuwe specialisatie. 

Voor cursisten die de opleiding Fitnesstrainer B volgen of hebben gevolgd, is het mogelijk om deel te nemen aan het examen NL Actief Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+.

Inhoud en cursusgegevens Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+

Inhoud

Een aantal vragen die tijdens deze online cursus aan de orde komen zijn:
  •  Wat zijn de oorzaken en gevaren van overgewicht en obesitas?
  •  Hoe neem ik een gerichte intake (inclusief PARQ) en beperkingsanalyse af met deze doelgroep?
  •  Welke testen en metingen kunnen het beste worden afgenomen en waarom?
  •  Hoe stel een verantwoord beweeg- en voedingsplan op voor klanten met overgewicht en obesitas?
  •  Wat zijn de te verwachten effecten van verschillende trainingsvormen en voedingsschema's?
  •  Welke behandelingsmogelijkheden zijn er voor mensen met obesitas? 
  •  Hoe zorg ik voor een effectieve communicatie met (beweeg)zorgprofessionals?
  •  Hoe organiseer ik een activiteitenaanbod voor deze doelgroep binnen het fitnesscentrum? 

Cursusgegevens Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+

Toelatingseisen
Voor cursisten die de opleiding Fitnesstrainer B volgen of hebben gevolgd, is het mogelijk om deel te nemen aan het examen NL Actief Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+.

Zelfstudie
ca. 10-15 uur bij deelname aan het NL Actief erkende niveau 4+ examen Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+.

Diplomering
Na succesvolle afronding van het theorie-examen ontvang je het hoogste NL Actief erkende certificaat Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas niv. 4+!

Examen

Om het Fit!vak certificaat Bewegingsdeskundige Overgewicht en Obesitas 4+ te ontvangen, dient de opleiding Fitnesstrainer B succesvol te zijn afgerond. Het is echter al wel mogelijk deze cursus en het theorie-examen eerder te doen. Het behaalde cijfer voor het theorie-examen blijft 18 maanden geldig. Zodra het Fitnesstrainer B diploma is behaald zal tegelijkertijd het certificaat Overgewicht en Obesitas 4+ worden uitgereikt. Meer informatie over o.a. de examendata en -locaties is te vinden op de examenagenda Bewegingsdeskundige 4+. 

NL Actief preventiecentrum worden?

Fitnesscentra die bij NL Actief zijn aangesloten kunnen zich profileren als NL Actief Preventiecentrum. Deze centra gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en te trainen. De bewegingsdeskundigen zijn opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met programma's en protocollen die bewezen effectief zijn*.

*Het aanvraagformulier NL Actief Preventiecentrum en meer informatie over o.a. het beroepscompetentieprofiel en de beweegrichtlijnen is te vinden op de website van NL Actief.

STUDIEADVIES EN CONTACT

Neem gerust contact op met één van onze deskundige opleidingsadviseurs. Zij staan voor jou klaar tijdens de hieronder genoemde tijden om jou te helpen met de juiste studiekeuze. 

Maandag t/m vrijdag      08:30 - 17:00


NIEUWE OPLEIDINGEN IN JE MAILBOX

Op de hoogte blijven van nieuwe opleidingen, leuke events, interessante ontwikkelingen in de branche en voordelige acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.